КТ“Подкрепа“с кампания за благотворителност преди Великден

Изображение 1 от 2

    КТ “Подкрепа” съвместно със Синдикална Федерация на служителите в МВР, Национална организация „Малки Български Хора” и с подкрепата на Столична община и НОИ стартира Национална кампания, която ще премине под мотото „Да върнем човешкото в себе си!”.

    На 11 април 2017 г. от 11.00 ч. президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на НОИ Бисер Петков, зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов и президентът на НО „Малки Български Хора” Светослав Чернев ще открият кампанията, като залепят плакати в сградата на „Район Възраждане” и Националния осигурителен институт. В същия час регионални председатели на КТ „Подкрепа”, местни представители на СФСМВР, на Малки Български Хора и директори на териториалните поделения на НОИ ще дадат начало на кампанията в Пловдив, Благоевград, Велико Търново, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Враца, Плевен, Шумен, Кърджали.

    В един от дните на Страстната седмица – Велики вторник, си припомняме за нещо важно, което Иисус Христос е направил за хората 11 април – Велики вторник е ден за поучения. Дава ни се пример как да благотворим - да не даваме само това, което ни е излишно и не ни трябва, а като бедната вдовица от Евангелието да сме готови да дадем всичко, за да помагаме на нуждаещите се.

    В такъв Велик ден, КТ «Подкрепа» със своите партньори ще се обърнат към обикновения човек, за да събудят отново моралните качества и добродетели.

    Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта «защо аз, нека някой друг да се сети да направи място»...

    Обикновено обвиняваме държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имаме. КТ „Подкрепа” направи Обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата.

    Каним журналисти на откриването на Кампанията на 11 април 2017 г., от 11.00 ч. в сградата на НОИ гр. Кърджали, 6600, ул. "Булаир" № 35.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини