Хипстърските стоки на Острова влязоха в пазарната кошница

Нарастващата популярност на веганството, крафт джина и карането на велосипед сред британците се отразява на традиционни тенденции в пазаруването. Това отбелязва британската статистическа служба, цитирана от ДПА и БТА.

Службата използва стоки, асоцииращи се с хипстърската субкултура, като "млечни" продукти, които не съдържат мляко, и каските за велосипеди, за да следи инфлацията и цените на популярните стоки.

Статистиците, отразяващи британските тенденции в пазаруването, изглежда са стигнали до заключението, че хипстърите се асоциират с крафт алкохолни напитки и бира, фризирани бради, а също така обичат творческото рециклиране на предмети, винтиджа, облагородяване на районите за живеене, спасяването на планетата и веганството.

Ползвайки тези сведения статистическата служба обнови т. нар. пазарна кошница на потребителската култура, която отразява избора на популярни продукти сред британците. Това означава, че някога модните продукти като заместителите на млякото, крафт джина и продукти, свързани с велосипедите, вече официално са се превърнали в основна тенденция и хипстърите трябва да намерят нови, неоткрити продукти към които да се насочат.

За първи път заместителите на кравето мляко като продукта мляко от соя, ориз, коноп или бадеми са прибавени към кошницата, отразявайки растящия вегански пазар. Продажбите на джин бяха спаднали, тъй като базираната на хвойната алкохолна напитка бе попаднала в стереотипа на питието на средната възраст, но се завръща в кошницата след 13 години отчасти благодарение на нарастващия брой малки компании за производство на този алкохол в страната. Дори сайдерът, типично евтина напитка, бе облагороден, като продажбите на напитките, произведени от малки фирми и в по-високия ценови клас, бележат растеж.

Статистическата служба използва от 70 години кошницата със стоки, с чиято помощ измерва растежа и спада на цените на стоките. Тя взима предвид актуалните потребителски тенденции и гарантира, че изчислението на инфлацията отразява променените цени.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини