Учениците от Падина и Жълтуша казаха "Не" на дрогата

Среща от кампанията за превенция употребата на наркотични вещества се състоя с ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий”  от Падина и ОУ "Отец Паисий" от Жълтуша. Секретарят на общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) в Кърджали Валентина Грудева запозна децата с вредното въздействие от употребата на дрога, алкохол и цигари. Тя раздаде различни казуси, които да провокират учениците с въпроси  и избор на стратегии за решаване на възникнали ситуации в училищна среда. Целта на превенцията е не само  да се предотврати употребата на никотин,алкохол и наркотични вещества, но също така и да подпомогне младите хора да приспособят своето поведение, нагласи и възможности спрямо въздействията на динамичната среда. Организатор на проявата бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Ардино.

"Водени от разбирането, че знанието е равно на превенция, между МКБППМН в Ардино и ОСНВ в Кърджали има изградена добра партньорска политика, която позволява провеждането на срещи с превантивно-информативен характер. Проведоха се интерактивни часове при учениците от различните класове, в които основната цел бе предоставянето на информация, която е най-популярният начин за провеждане на превенция на психоактивните вещества", сподели Мехрибан Ардалиева, секретар на МКБППМН в Ардино.

Срещите в Падина и Жълтуша завърши с призив и послание "За здравословен начин на живот - не на никотина, алкохола и наркотиците".

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини