Брачен договор иска Борисов от патриотите. Преглед на печата

Труд"

Брачен договор иска Борисов от патриотите

Бойко Борисов поиска от лидерите на трите партии в "Обединените патриоти" да подпишат договори с ГЕРБ за съвместно управление. "Няма да допусна да ми се случи това, което стана в предишния мандат с реформаторите - някой да е в опозиция и в същото време да е в коалицията, която участва в управлението", заяви лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ и "Обединените патриоти" искат в програмата за съвместно управление да се запише, че ще изкарат пълен мандат от четири години.

"Стандарт"

Златна София само за пешеходци

Нова пешеходна зона от 120 декара ще радва столичани. Тя ще обхваща площадите около парламента, храма "Св. Александър Невски", градинката "Кристал" и бул. "Цар Освободител", както и част от улиците "Оборище" и "Париж".

Зоната е наречена "Златна София", защото включва най-значимите символи на столицата - Народното събрание, църквата "Света София", Синода, паметниците на Незнайния воин и на Левски, Некропола на антична Сердика, множество галерии.

Арт проектът предвижда в паважа да бъдат поставени плочки от полиран бронз. Те ще са разположени до всеки значим обект и ще оформят "златна" линия. На гранитни плочи пък ще има поетични текстове на български и английски.

"Монитор"

Бай Митко Милионера от Ямбол се страхува за живота си

Страхувам се за живота си, след като станах популярен със спечелените пари, разказа пред "Монитор" Димитър Митев, който с билетче от 8 лева преди седмица стана притежател на 12 милиона лева.

"Явно ми е било писано печалбата да дойде в дните на най-голяма мъка. Почти седмица беше минала, откакто чух по телевизията, че джакпотът е паднал, но все не ми оставаше време да проверя. Когато все пак го сторих, не повярвах на очите си, на три пъти пъти проверявах цифра по цифра...", В продължение на цели две години дебнал късмета си ямболията.

"Сега"

Правосъдното министерство иска да забрани гласуването в чужбина

Драстични промени в законодателството, предложени от Министерството на правосъдието, са на път да ограничат рязко възможността на сънародниците ни зад граница да участват в избори. Поправките предвиждат на президентски и парламентарни избори да гласуват само българските граждани, които са живели в страната поне 3 месеца преди деня на вота. Досега принципът на уседналост действаше само при избори за кметове и евродепутати. Разпростирането му върху всички видове избори ще засегне огромен брой българи по света.

"Дума"

Няма да повтаряме грешките на други държави

България няма да повтаря грешките на държавите, които вече плащат цената за необмислени решения в миналото. Така президентът Радев коментира подготовката на новия механизъм за интеграция на мигранти у нас. Според него лоялното членство в ЕС не означава механично копиране на регулации, а вземане на стратегически решения, гарантиращи процеса на интеграция, без заплахи за националната сигурност и тази на ЕС. Радев смята, че е необходим единен координационен орган по интеграцията.

Служeбният кабинет предлага 3 месеца уседналост за всички избори с промени в Изборния кодекс. Министерството на правосъдието пусна за обществено обсъждане проекта, в който има и забрана партии и вероизповедания да се финансират с пари от чужбина.

"Капитал дейли"

Бизнесът на лотариите е скочил с 30% до 320 млн. лв.

Лотарийните игри продължават да са най-бързо растящата част от хазартния сектор в България. През миналата година бизнесът с билети се е увеличил с почти 30% и е около 320 млн. лв., показват изчисления на база платени данъци за 2016 г. Двете големи компании в сектора са "Национална лотария" и "Лотария България" и се контролират от Васил Божков. Те започнаха бизнеса преди три години и чрез активен маркетинг всяка година увеличават събраните от билетчета постъпления: ако приходите от този бизнес през 2015 г. се оценяваха на 250 млн. лв., година по-късно ръстът е с около 70 млн. лв. Извън двете дружества на Божков такъм бизнес, макар и малък, развива държавният тотализатор.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини