„Арда“ вицешампион! Младите волейболисти на клуба грабнаха среброто в Скаут лигата

. Най-добър състезател на турнира е капитанът на Арда Георги Татаров

Оборът на Арда спечели среброто и титлата на вицешампиони в Скаут лигата по волейбол на България за момчета, родени 2003/2004 година. Финалният турнир на надпреварата се проведе този уикенд в „Спортпалас“ край Варна. В него взеха участие 12-те най-добри отбори от страната. След петгеймова инфарктна битка срещу ЦСКА и при резултат 3:2 гейма, нашите момчета, водени от треньора Павел Митев се сдобиха със сребърните медали.

Малките волейболисти на Арда заеха второ място в Скаут лигата и станаха вицешампиони. Те спечелиха и симпатиите на всички. Най-добрият състезател на целият турнир беше също обявен. Това е нашият капитан на отбора Георги Татаров. Треньор на отбора е Павел Митев.

Арда Кърджали се представи отлично и за шеста поредна година стигна до финала. А това беше и голямата ни цел – да стигнем до финал на Скаутската лига. Естествено там конкуренцията е много силна и битката с ЦСКА беше много ожесточена. Нещата бяха на кантар и резултатът 3:2 се получи при един много оспорван финал. Малките волейболисти на Арда останаха на второ място, но спечелиха симпатиите на всички. Най-добрият състезател на целият турнир беше също обявен. Това е нашият капитан на отбора Георги Татаров. Макар, че Арда загуби финала с ЦСКА, важното е, че за шеста поредна година бе на финал. Георги Татаров бе определен за MVP на турнира, а нашите състезатели отново спечелиха сърцата на всички! Всъщност от 38 отбора - 36 са след нас, това сподели президентът на ВК „Арда Милко Багдасаров.

Крайно класиране:

ЦСКА (София)

Арда (Кърджали)

Виктория Волей (Пловдив)

Берое 2016 (Стара Загора)

Левски София

Монтана (Монтана)

Сливен (Сливен)

Пирин (Разлог)

Родопа (Смолян)

Славия (София)

 Хан Аспарух (Исперих)

Марек (Дупница)

Финалният турнир на Скаут лигата е един вид преглед за моментното състояние на отборите преди финалите на държавното първенство за прекадети (момчета до 14 години). ЦСКА и Арда вече заявиха апетити за титлата. Амбиции за златото обаче имат и други отбори, което предвещава много интересна надпревара в държавното.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини