Мазнини по корема: 5 грешки, които ви пречат да отслабнете

Чудите се защо не губите мазнините на корема? Вижте 5-те най-често срещани грешки.

Зоната около корема е може би най-трудната част за отслабване. Хората опитват различни диети и решения, но често те са неуспешни. Можете също така да тренирате усилено и не се отказвайте, но резултатите ще са същите, както в началото.
 
Може би не правите нещо както трябва, има някакъв вид грешки, които пречат за достигането на целта - премахване на мазнините по корема

Липсата на магнезий

Магнезият ще има ефект върху загубата на тегло и подобряване на формата на тялото ви. Приемът на магнезий е свързан с нивата на глюкоза и инсулин, които са индикатори за затлъстяване. Магнезият е полезен за сърцето, нервите и мускулите. Ензимите участват в много процеси в организма. Също така понякога магнезият помага и при менструация, ако една жена има нужда от магнезий, за да се чувства по-малко подута. Можете да приемате магнезий, предписан от лекар или можете да ядете храни, богати с магнезий като листни зеленчуци, боб и ядки.

Храните са с прекалено много сол

Хората правят една голяма грешка с консумирането на сол. Те ежедневно надвишават дозата от 4 грама и така увеличават тлъстините около корема. Ако консумирате твърде много сол, водата измества кръвния поток в кожата. Променете навика си да консумирате твърде много сол, по-добре използвайте вместо сол различни подправки.

Консумирането на газирани напитки

Ако се пият дори само по две чаши на ден газирани напитки, мазнините по корема ще се натрупват 5 пъти по-бързо. Има огромно количество захар в газираните напитки и те са пълни с безполезни калории. Газираните напитки предизвикват повече глад, а това е последното нещо, от което се нуждаем.

Недостатъчно сън

Жена, която спи в продължение на 5 часа през нощта е по-вероятно да е с наднормено тегло, отколкото тези, които спят по-дълго. При недоспиване и липса на сън ежедневно, ще се консумират храни с повече мазнини и хормонът на глада ще расте. Ако искате да сте в кондиция през деня, трябва да спите поне 7-8 часа всяка нощ. За по-добър сън избягвайте консумацията на кофеин преди сън, махнете  електронните устройства от стаята си и дръжте температурата около 18 градуса.

Неправилно хранене

Натрупването на мазнини се увеличава с висок прием на наситени мазнини. От друга страна всички тези ядки, слънчоглед, сьомга, зехтин съдържат омега 3 мазнини, които  имат положителен ефект върху тялото. Вие трябва да бъдете внимателни с консумацията на наситени или ненаситени мазнини.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини