Езиковата гимназия домакин на две национални олимпиади едновременно

Езиковата гимназия е домакин на  националните кръгове на две олимпиади едновременно.Днес ученици от цялата страна ще мерят сили по философия и френски език.До сега Езиковата гимназия е била домакин на три национални олимпиади –по английски,немски и физика.

В националният кръг по философия днес ще се надпреварват 53-ма ученици.Кърджали ще бъде представен от ученичка на Езиковата гимназия-Елван Решат Емурла,съобщи за Кърджали бг вести директорката на елитното учебно заведение Йорданка Чавдарова.

Националният кръг на олимпиадата по френски се очаква да бъде изключително оспорван.До него са допуснати 120 ученици.Езиковата гимназия представя Кърджали с двама ученици-Едже Дауд и Гюнюл Мурад,каза още Йорданка Чавдарова.

Тази учебна година е изключително успешна за гимназията.Двадесет и трима нейни ученици са се класирали за националните кръгове на олимпиади по различни предмети.Вече имаме и представител в математическата лингвистика.

Снощи олимпиадите бяха открити с тържествен концерт в Дома на културата.Награждаването на победителите в надпреварата по философия ще бъде в неделя в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини