Горещ слух от Уол Стрийт: Apple проявява интерес към Disney

Във финансовото сърце на Америка се носи нов слух, който на пръв поглед изглежда невероятен – Apple проявява интерес към закупуването на Disney, твърди Business Insider.

Колко реалистично всъщност е това?

Няма съмнение, че чисто финансово, Apple може да го направи. Компанията има над 215 милиарда долара, докато закупуването на медийния конгломерат би струвало около 140 милиарда. Но защо Apple би сключила такава сделка. Apple се занимава главно с продукти, докато Disney може да осигури друго, не по-малко важно нещо – уникално популярно съдържание.

Възможността Apple да вземе правата върху филмите, програмите и игрите на Disney ще увеличи още повече стойността на продукти като iPhone, iPad и Apple TV. По данни на Box Office Mojo, на Disney се падат някои от най-касовите филми на 2016 г.; представете си възможността бъдещите премиери да се стриймват едновременно на устройствата на Apple заедно с кинопремиерата им.

Не на последно място, такава сделка ще даде възможност на Apple да върне обратно голяма част от парите си, които до момента стоят в офшорни сметки.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Kl
    Klara
    0 0
    14:20, 28 мар 2017
    Това трябваше много отдавна да се случи
Последни новини