Изселници от Турция гласуват и в Гърция с декларации

Българи, постоянно живеещи в гръцкия град Комотини, съобщават за пристигащи автобуси от Турция с гласоподаватели с български паспорти.

За разлика от президентските избори, когато от Солун до границата с Турция, нямаше разкрити секции за гласуване, сега има няколко такива. 

По информация на БНТ, хората от турските автобуси попълват на място декларации за гласуване, въпреки че казват, че са на екскурзия, за която са си платили още преди два месеца. 

"В момента са пристигнали четири автобуса и тук гласуват. Всички са събрани. Разбраха, че става паника и се разпръснаха хората и по малко, по малко на групички идват. И аз ги попитах: Откъде идвате? - Ние сме на екскурзия. Тази екскурзия е организирана преди два месеца, казва. Попитах: Вие ли я плащате? - Да, ние си я плащаме, ние си идваме на екскурзия. Ние от два месеца знаем, че сме тука. Сега обаче разбирам тук от вътре от господина, който е от посолството, че същите са казали, че ще отидат и в Алекснадрополис да гласуват, обясни българка, живееща в Комотини.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини