Кърджалийци се зариват с боклуци,няма кой да ги глоби

Изображение 1 от 2

    Преди месец Кърджали бг вести писа за сметище възникнало в непосредствена близост до входа на жилищна сграда в кв.”Възрожденци”.Сметището сее зарази.В него се ровят бездомни кучета и плъхове,но досега няма санкционирани за това.

    Сметището е натрупано от живущите в нова кооперация на бул.”Христо Ботев”,срещу хотел „Меаца” до спирката на градския транспорт.То се използва от аптека на известна верига,която тук изхвърля медикаменти с изтекла годност,в които се ровят озверели от глад кучета.Сметището се използва и от магазин на известна верига за продажба на месо и местни изделия.Бобрите са само на 20 метра на улицата,но местните предпочитат да вдигат купчина от боклуци пред входовете на жилищната сграда.

    Една от причините за натрупването на сметището са претенциите на собственици на жилища и магазини за местоположението на бобрите за смет.Първоначално те са били поставени до спирката на бул.”Христо Ботев”.Собственик на месарски магазин,както и притежатели на други магазини,някои от които съветници в местния парламент се обявили против.Бобрите са преместени до таксиметровата пиаца.Да хвърлят тук боклуците си се оказало непосилно за живущите в кооперацията.Те поискали бобри пред входовете.Това обаче е невъзможно за сметопочистващата фирма,тъй като няма улица за достъп,а в разбития коловоз и поледицата се трошат колите й.

    Представител на местната власт реагира,че бобрите са били изместени заради автобусна спирка,а не по други причини.Той смята,че сметосъбиращата фирма си измива ръцете,нежелаейки да постави контейнери за смет до входа на жилищната сграда.

    От общината отправиха предупреждение към живущи и собственици на търговски обекти. Имаше и писмено предписание.Въпреки това кърджалийци продължават да се зариват с боклуци.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини