Утвърден онколог отново ще изследва безплатно кърджалийки за рак на гърдата

Регионална здравна инспекция Кърджали организира Ден на отворените врати за безплатно изследване за рак на млечната жлеза. Като бонус пациентките ще бъдат прегледани и за изменения на щитовидната жлеза.  Прегледите ще бъдат извършени от специалист онколог-мамолог д-р Любомир Василев.

Д-р Любомир Василев завършва медицина във ВМИ Пловдив през 1984 год., през 1987 придобива специалност Онкохирургия, а от 2006 год. е завеждащ хирургично отделение към СБАЛО-Хасково. 

Ракът на млечната жлеза е най-широко разпространеното онкологично заболяване сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях. От изключително важно значение е провеждането на ежегодни профилактични прегледи от жените над 30 год възраст.

От РЗИ-Кърджали припомнят, че ранното диагностициране на заболяванията,както и тяхната профилактика са от съществено значение за благоприятния изход на заболяванията.

Важно е да се знае, че най-добрият период за изследване е седмица след приключване на месечния цикъл,когато гърдите са спокойни. Прегледите ще бъдат извършени в Дома на здравето в РЗИ Кърджали на 18.03.2017 (събота) от 09.30 ч. само след предварително записване!
Тел.за записване: 0889 39 00 77 от 09.00 до 16.00 ч.!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини