Делян Добрев на първата копка на Щрабаг: Изпълняваме си обещанията за нови работни места

Изображение 1 от 4

    “Само за осем месеца имаме три големи инвестиции в община Димитровград. Миналото лято направихме първата копка на завода на “Язаки”, който вече се строи. Вече се набират работници и служители, там ще работят 3000 души. Днес правим първата копка на нова база на лидер в своя бранш в Европа – Щрабаг. Това не е първа копка на инфраструктурен обект, а на предприятие, което ще разкрива нови работни места. Изпълняваме си обещанията. Следващата седмица пък ще се прави първа копка за друга голяма инвестиция – на “Саба”.

    Това каза на церемонията за първа копка на асфалтовата база на австрийската компания Щрабаг край димитровградското село Крепост водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. Той благодари на кмета на Димитровград Иво Димов за последователната работа на екипа му за привличане на инвестиции и разкриване на работни места.

    След него думата взе и градоначалникът, който благодари на бившия областен управител Станислав Дечев, втори в листата на ГЕРБ в Хасково, за съдействието при съгласуване на процедурите за инвестицията на Щрабаг. Димов уточни, че първата копка на “Саба индъстри” ще е на 22 март.

    “Започва изграждането и на текстилна фабрика, съвсем скоро, до месец и половина. Не ме питайте за подробности, но нещата вече са на финалната права. Още двама големи инвеститори са почти готови да започнат работа на територията на общината. От страна на администрацията са получили пълно съдействие, но все пак последната дума е тяхна”, допълни Иво Димов. Той благодари на големите фирми-инвеститори затова, че са избрали региона за своите нови обекти. “Това е показателно за отношението на големите компании към нашата община и региона”, каза още Димов.

    Инвестицията на Щрабаг в новата асфалтова база край село Крепост е на стойност 5 млн. лв. Според представителя на компанията Гюнтер Хартвегер пък инвестицията край Крепост може да достигне до 4 млн. евро. Очаква се да бъдат назначени на работа 100 души.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини