Трима водачи на листи от РБ с меморандум за скоростен път до Маказа

Изображение 1 от 3

    Тримата водачи на листи на “Реформаторски блок - Глас народен” – Стефан Димитров за Хасково, Денислав Ганчев за Кърджали и Димитър Танев за Стара Загора, подписаха днес меморандум за изграждане на скоростен път до Маказа. С документа те декларират, че като народни преставители в следващия парламент ще работят за изграждане на скоростно трасе от Стара Загора през Хасково до гръцката граница при Кърджали.

    Меморандумът бе подписан и заверен от помощник-нотариус Христина Запрянова днес в предизборния клуб на Реформаторския блок в Хасково.

    По предварителни данни при среден трафик от около 4000 леки и 1700 товарни автомобила, по скоростния път ще се постигне икономия на работни часове, горива и смазочни материали в размер на около 200 000 лева на денонощие, изчисляват кандидат-депутатите. Според тяхната визия трасето ще е с по две самостоятелни платна за движение във всяка посока, разделени от 2-метрова ивица, предпазна телена ограда и площадки за отдих и аварийно спиране. Максималната скорост по трасето се предвижда да е 120 км/ч. Изграждането на пътя ще намали задръстванията както в Хасково, така и в други градове, защото товарните автомобили ще минават по обходен маршрут.

    “Това с особена сила важи за Хасково”, обясни Стефан Димитров, който е и инициатор на идеята. “Изграждането на такъв скоростен път задължително включва и ремонт и разширение на Околовръстното в Хасково”.

    Денислав Ганчев, водач на листата на РБ в Кърджали, допълни, че днес в Гърция са открили нов път, свързващ Маказа с магистралата, така че вече има възможност за движение на товарни автомобили през пункта.

    “Осъществяването на този проект ще даде тласък на икономиката в региона. Със силна индустриална зона и добра транспортна връзка можем да създадем мощен икономически район, подобен на индустриалната зона в Пловдив”, каза водачът на листата на РБ в Стара Загора Димитър Танев.

    По думите на Стефан Димитров подобни идейни проекти са били лансирани няколко пъти досега. По груби изчисления такъв скоростен път ще струва около 100 милиона.

    Стефан Димитров допълни, че меморандумът е отворен и след изборите ще бъде предложен и на останалите депутати от трите области, за да присъединият усилията си за реализиране на проекта.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини