Футболистите на Езиковата гимназия са областни шампиони

Младежите са безапелационни победители

във възрастовата група осми-десети клас

Бурните възгласи на публиката, удовлетворението от победата и удоволствието от играта са най-голямата награда за футболистите на Езикова гимназия „Христо Ботев“, които спечелиха областния етап от ученическия футболен турнир днес в Кърджали. Състезанието е изключително престижно и е включено в националния календар на Министерството на образованието и науката.

Отборът продължава победния си ход към зоналното първенство, където ще се срещнат на терена с най-силните отбори от Хасково и Димитровград. След днешния успех амбициите на младежите са класиране на републиканските финали.

Капитан на отбора е Христо Николов от десети клас, а най-резултатният гол майстор на ученическото футболно първенство е деветокласникът Исмаил Ферах. Той, заедно със съотборниците си, разгроми конкуренцията и бе отличен като най-резултатния футболист на приключилия  областен турнир. Отборът  първенец отстрани безапелационно футболистите от Крумовград, Джебел и Бенковски.

Резултатът от четвъртфиналната среща бе постигнат след точното попадение на Исмаил Ферах, който след изпълнение на корнер,  вкара единствения гол 1:0 срещу отбора на СУ „Васил Левски“ – Крумовград, а за това помогна и добрата защита на отбора на Езиковата гимназия.

Полуфиналната среща бе срещу футболистите от СУ „Христо Ботев“, град Джебел с резултат 4:0, като гол майстори бяха Атанас Гарипов от десети клас, Ивайло Иванов от девети клас и Исмаил Ферах от девети клас, който вкара два гола.

Финалната среща с отбора на СУ „Никола Вапцаров“, с. Бенковски приключи с резултат 2:0, като в последните минути на мача Исмаил Ферах имаше отново две точни попадения.

Успехите  на момчетата се дължат на усилените тренировки и добрите условия за спорт, създадени в гимназията и на отборния дух, който се възпитава от  екипа преподаватели и треньори, които вярват в успеха на отбора.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини