Делян Добрев: Изпълняваме обещанията си към Болярово, тръгва проектът за канализацията на квартала

    „Преди местните избори казах, че квартал „Болярово” няма да бъде забравен. Половината от общо 5-те милиона лева, които правителството на Бойко Борисов отпусна на Хасково, бяха насочени именно тук за асфалтиране. Сега към финала е и проектът за  канализацията за отпадни води в южната част на квартала.” Това каза пред жители на „Болярово” водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. На срещата с хората от квартала за представянето и обсъждането на проекта, в местното читалище присъства и вторият в нея Станислав Дечев.

    Канализацията ще е на стойност 4,4 млн.лв., финансирани на два транша от ПУДООС /Предприятието по управление на дейностите по опазването на околната среда /.

    В понеделник проектът ще бъде внесен за разглеждането в Предприятието с всички сагласувателни писма и до седмици се очаква да първият  транш от парите.

    Хората получиха и разяснения за техническите параметри по проекта. Канализационната мрежа, която ще бъде изградена, ще е с дължина 10,5 км., още  3,5 км. ще са отклоненията към сградите, а уличните отоци ще са километър.  

    „ Всичко това обаче може и да не се случи, ако на 26-ти март  не спечелим нов мандат, а БСП и ДПС съставят правителство. Ако позволим това да стане могат да се повторят примерите от предишни години, когато вместо да се гледат приоритетните места с много жители, се правеха басейни в села със 10 души или пък канализация за 3 милиона на турско село с 15 души местно население”, коментира пред боляровци Делян Добрев.

    По поставен въпрос от залата  за решаване на проблема и с водоподаването в квартала, Делян Добрев отговори, че за това ще трябва време и посочи, че е в ход работата по цялостен проект по изграждането на водния цикъл на Хасково. „Този проект обаче е много сложен и скъп. Според разчетите ще струва около 100 млн.лева. Това е огромна сума за нашия бюджет и няма как  да се справим с подобна инвестиция, тези пари могат да бъдат осигурени само от Европейските фондове. Затова е важно да сме готови, да продължим да работим по Асоциацията на ВиК Хасково.”, обясни Добрев.  

    ”Болярово” ще стане съвременен квартал съвсем скоро, подкрепи думите на водача на листата на ГЕРБ и кметът на Хасково Добри Беливанов, който също присъства на срещата. „Бяхте дълго време забравени от предишното управление на общината, но сега всичко ще се промени. Смятам, че не е нормално един български квартал да бъде на септични ями в 21 век. На път сме да изпълним обещанията в предизборната кампания за местните избори пред вас, които дадохме с Делян Добрев„, посочи кметът. Пред хората градоначалникът  презентира и подготовката на проекта за реконструкцията на централната част на квартала, като посочи, че в „Болярово” жителите са над  2000 души и е важно да бъдат подобрени условията им на живот.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Още новини

    Последни новини