Тарторка на контрабандата от Кърджали получи ефективна присъда,сбарана с цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура  – Кърджали е осъдена Мергюл Е., на 46 г., за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

През пролетта на 2015 г. Мергюл Е. закупила от гр. Одрин, Република Турция, 320 кутии цигари без акцизен бандерол, след което с автобус се върнала в гр. Кърджали. Там била проверена от полицейски служители, които установили цигарите в носените от нея чанти. При претърсване на дома й били намерени още 11 кутии цигари без бандерол. Стойността на стоките възлизала на 2 454  лева.

Мергюл Е. е призната за виновна от Районен съд – Кърджали за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и за това й е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при “общ” режим и глоба в размер на 2 454 лева.

Деянието на Мергюл Е. е било извършено в изпитателния срок по предходно осъждане – за контрабанда – системно пренасяне през границата на цигари и тютюн без бандерол през 2011-2012 г., за което през 2013 г. тя е била осъдена на „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца условно с изпитателен срок от три години. Поради тази причина е постановено ефективното изтърпяване и на това наказание.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини