Бизнесът от Кърджали и Люлебургаз се обедини за съвместни трансгранични проекти

Изображение 1 от 2

    Протокол за сътрудничество подписаха днес търговско-промишлените палати на Кърджали и Люлебургаз.В столицата на източните Родопи на визита е делегация на Търговско-промишлената камара на турския град от 16 предприемачи.Те бяха посрещнати в Кърджали от членовете на Управителния съвет на КТПП Себахатин Гьокче и Джевдет Адем.Себахатин Гьокче отправи приветствие към гостите от името на ръководството на КТПП.

    Връзките на двете палати датират от преди две години.През 2015 г. делегация от Кърджали,водена от председателя на КТПП Наско Настев е била на делова визита в Люлебургаз.

    Основна цел на подписаният протокол е насърчаването на изготвянето на съвместни трансгранични проекти между двете палати.Двете страни,подписали протокола ще генерират проекти в рамките на ангажиментите на България и Турция към Европейския съюз.

    Ще работим ,подчинявайки се на закона за равнопоставеност и взаимна изгода,за укрепването на общото благо,се казва в чл.1 от документа.Двете палати ще насърчават бизнеса от Кърджали и Люлебургаз за участие в националните търговски панаири,международни търговски панаири,специализирани изложения,симпозиуми и конференции.Предвижда се палатите да се подпомагат взаимно при тези участия.

    В чл. 3 е регламентиран обменът на търговста информация ,съобразена с действащото законодателство.Страните в споразумението ще си оказват подкрепа в пазарни проучвания и бизнесконтакти.

    Двете палати ще обменят и информация за своите членове,които желаят да търгуват помежду си.

    Протоколът носи дата 10 март 2017 г.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини