Вратите към футболна Европа са широко отворени за „Арда 1924”,ще участва в турнири, финансирани от ЕС

  Най-добрата футболна академия в Южна България,продължава успешното си участие в международни турнири.На 05.03.2017 г. децата от набори 2004,2005 и 2006 г. бяха на благотворителен турнир в гр.Комотини,Гърция.Турнирът бе организиран от ФК”Спартакус” от Комотини.Участваха отборите на АЕК-гр.Ксанти,ПАОК-гр.Александруполис, „Арда 1924” и домакините.Гръцките отбори са дъщерни клубове към грандовете АЕК-Солун и ПАОК-Атина.

Участието на малките футболисти от „Арда 1924” беше възможно благодарение на дългогодишното приятелство на президента на академията Альоша Синабов с футболните ръководители на отборите от Комотини и Ксанти.

  Футболният турнир бе без награден фонд.Чрез подобни турнири селекционерите на гръцките грандове АЕК и ПАОК наблюдават децата от региона и следят тяхното развитие.

Малките футболисти от академията „Арда 1924” с треньор Петър Бумбаров се представиха отлично,както игрово,така и технико –тактически.Няколко деца влязоха в полезрението на гръцките селекционери.

Благодарение отново на дългогодишното сътрудничество на президента Альоша Синабов и ръководителите на два гръцки тима,”Арда 1924”ще участва в един проект на Европейския съюз за развитието на детско-юношеския футбол.През периода 2017-2019 г. ще бъдат организирани множество турнири и приятелски футболни срещи между гръцки и български деца.Ще бъдат проведени треньорски семинари с известни футболни лектори.Ще бъдат организирани редица тренировъчни и теоретични занимания.

    През уикенда /11 и 12.03.2017 г./децата от набори 2006 и 2007 към футболна академия „Арда 1924” са поканени да вземат участие в благотворителен турнир в гр.Пловдив с участието на всички пловдивски клубове.

Участието на децата в редица благотворителни турнири е с една единствена цел.Освен изграждането им като добри футболисти,те да се оформят и като добри личности и граждани.Това е основната цел на футболната академия „Арда 1924”-Кърджали.

Футболна академия „Арда 1924”

Гр.Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини