ЦИК: 11 март е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Централната избирателна комисия уведомява, че на 11 март 2017 г. изтича срокът, в който избирателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес – Приложение № 12-НС от изборните книжа, за изборите за Народно събрание. Заявленията се подават до общинската администрация по настоящ адрес.

На 11 март 2017 г. изтича също така и крайният срок, в който кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място по чл. 34, ал. 1, 2, 3 и 4 от Изборния кодекс. Заявлението–декларация, Приложение № 18-НС от изборните книжа за Народно събрание, се подава до общинската администрация по постоянен адрес. Не се издават удостоверения за гласуване на друго място на лица, пребиваващи извън страната, и на лица, вписани в избирателния списък по настоящия им адрес.

Централната избирателна комисия уведомява, че съгласно чл. 37, ал. 1 от Изборния кодекс избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия в насрочените за 26 март 2017 г. избори за Народно събрание, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец – Приложение № 14-НС от изборните книжа, подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес. Крайният срок за подаване на заявлението е 11 март 2017 г. включително.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини