Симона Чаушева, Павел Димитров, Едже Балканлъ и Антоан Русев от Езиковата гимназия са отборът победители на национални олимпиади, състезания и конкурси

Добрите новини за учениците на Езиковата гимназия дойдоха с началото на месец март. За пореден път Езиковата гимназия има финалист на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Адмирациите са за Павел Димитров, който продължава дългогодишната традиция, но за първи път единадесетокласници имат правото да участват във финалната надпревара. Успехът за Павел не е случаен, защото литературният му талант е високо оценен и на Националното състезание „Стъпала на знанието“, където той се класира сред финалистите. Антоан Русев и Едже Балканлъ, ученици от девети клас, също се класират за финалната надпревара и успешно продължават по стъпалата на успеха. Те са младото попълнение към отбора на талантливите диктатори на словото.

Симона Чаушева, ученичка от 11.  клас, попълни колекцията от престижни награди по литература. Тя спечели първото място на конкурса за есе, организиран отОбразователното министерство и Българската национална телевизия.Симона присъства на официална церемония, на която бяха отличенинай-талантливите млади литературни творци от цялата страна в приключилия конкурс за есе на тема „Вдъхновители“.

Талантливата гимназистка получи награда си в надпревара със 120 свои връстници от първи до дванайсети клас- Те отговориха на въпросите - Какво вдъхновява учениците днес? Кои са учителите на новото време? Сред вдъхновителите в ученическите творби се откроиха дядо Добри, параолимпиецът Ружди Ружди, българският предприемач и програмист Светлин Наков, а извън пределите на страната – Стив Джобс и Джоан Роулинг. 

Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова се обърна към победителите с апела:„Да станем посланици на добра воля за еднанова кауза – училище без агресия“. Тя сподели вълнението си с това на наградените ученици и пожела да продължават да посрещат с творчески заряд предизвикателството на писането, защото точно младите хора са тези, които могат да променят света към по-добро.Начало на формуляра

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини