Стартира второто издание на Националната кампания „Великден за всеки”

Второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова стартира   днес, 7 март 2017 г., от 11.00 часа  с молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит в столичната православна църква „Св. Св. Кирил и Методий“ / ул. „Георг Вашингтон“ № 47/.

Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.


 

Тази година партньори на инициативата са Българският Червен кръст, Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, хранителният бранш и др.


 

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

    В Кърджали координатори на кампанията са обществения посредник Расим Муса и председателят ОС на БЧК доц.д-р Тодор Черкезов.За инициативата са информирани всички общини и е получено принципно съгласие за участие.Координаторите на програмата в областта ще направят постъпки пред работодателските организации в региона за включване с дарения.Миналата година в Кърджалийска област бяха събрани 30 000 лева.
 

     Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)   


 

        IBAN: BG53UNCR70001522802795


 

        Банков код: UNCRBGSF


 

        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС


 

        На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС


 

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –


 

        www.redcross.bg        

        На Интернет платформата AMMADO –


 

        https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement        

        В първото издание на „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо"  през 2016 г. в рамките на три седмици бяха събрани близо 1 милион лева, от които 650 хиляди парични средства и хранителни продукти за 360 хиляди лева. С парите във вид на ваучери, на стойност 20 лева, 33 000 пенсионери пазаруваха в 5000 обекта в цялата страна.

  Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини