Паисиевци - активни партньори на УНИЦЕФ в инициативата „Най- дългият урок в света“

Изображение 1 от 5

    Светът се променя с всяка секунда, пулсира, развива се, но с колкото и бързи темпове да се променя животът, хората винаги ще се вълнуват от проблемите за здраве, образование, пълноценно човешко съществуване, чиста природа, мир, отговорност, добро…

    Такава е и инициативата на Уницеф „Най-големият урок в света“, в която учители и ученици от целия свят се включват, за да помогнат нашата планета да бъде здрава, устойчива, мирна, справедлива.

    СУ „Отец Паисий“ се присъедини към хилядите училища от цяла България и от целия свят, като започна поредица от уроци, посветени на Глобалните цели за устойчиво развитие до 2030 г.

    Началото поставиха учениците от 6 В клас с класен ръководител Теодора Богданова, като проведоха урок за изкореняването на бедността. Шестокласниците разбраха и осмислиха понятието бедност, потърсиха причините, които я пораждат, определиханеравенствата като несправедливи ис помощта на убедителни аргументи и изследвания научиха повече за влиянието на тези неравенства върху обществото и икономиката.

    Решенията си за преодоляване на бедността учениците изведоха с помощта на мултимедийна презентация, видеофилми, други традиционни и електронни материали, като активно използваха и своите ученически таблети.

    Според възпитаниците на г- жа Богданова, за да заживеем в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят в 21 век,не е редно да съществува бедност. А решението им да изкореним това явлениее:

    - като не спираме своите малки, но последователни крачки в името на това всеки да има образование и дом;

    - като не отхвърляме, изолираме, изоставяме хората около нас;

    - като изпитваме чувство за принадлежност, уважение, съпричастност;

    - като се стремим към здравна грижаи социална защита за всеки;

    - като не замърсяваме, а изграждаме и създаваме, творим един чист и по-добър свят всеки ден.

    Посланията, които отправя 6 В клас с участието си в инициативата „Най- дългият урок в света“,са ясни: Станете част от бъдещето на планетата и на света! Бъдете вдъхновители на едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво бъдеще! Търсете човешкото у вас и у всеки в света около вас!

    Бъдете ЧОВЕЦИ!

    Звезделина Гечева

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини