Златаровци работят рамо до рамо с готвачи от Кулинарна академия в София

Изображение 1 от 3

    15 възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали, придружени от трима учители по професионална подготовка, имаха възможността да се потопят в дълбините на кулинарния океан на професията готвач. Те  бяха поканени на 2 март за участие в дните на отворени врати от Кулинарна академия HRC – София.

    Събитието започна с едночасова обиколка на новата сграда на Кулинарната академия. На вниманието на учениците бе представена презентация за дейността на академията. С най- голям интерес и с огромно желание възпитаниците на гимназията се включиха в кулинарните демонстрации. С ентусиазъм златаровци задаваха въпроси към най-добрите готвачи на България. Те  имаха възможност да използват първокласно оборудване, качествени  продукти и да готвят рамо до рамо с шеф готвачите на Кулинарната академия. Учениците получиха помощ и наставления и от гост-готвачите от Българската асоциация на професионалните готвачи. Златаровци усетиха какво е да се обучаваш в най-доброто кулинарно училище в България и изживяха един вълнуваш ден, потвърждавайки девиза „Без нас не може“!

    С това пътуване ръководството на гимназията награди изявените си  златаровци в различни области и продължи дългогодишна традиция.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини