1 °C

Теклас-България с национална награда за инвестиция в иновативен бизнес

За единадесети път Българската агенция за инвестиции (БАИ)  връчи наградите „Инвеститор на годината“ и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Тържествената церемония се проведе на 23 февруари 2017 г. в зала 6 на НДК.

На събитието присъстваха проф. Огнян Герджиков - министър-председател на Република България, вицепремиера Деница Златева, министрите Теодор Седларски, Ирина Костова, Пламен Узунов, зам. министрите Любомир Ганчев, Лъчезар Борисов, Михаил Михайлов, проф. Иван Димов, Румен Брусарски, както и много представители на бизнеса в България. Сред гостите бяха извънредните и пълномощни посланици, както и представители на посолствата на САЩ, Австрия, Южна Африка, Кипър, Украйна, Казахстан, Унгария, Сърбия, Словакия, Република Южна Корея, много търговски представители, председатели на двустранни търговско-индустриални камари и журналисти.

„Искам да благодаря на всички Вас затова, че ни уважихте тази вечер. На инвеститорите, на екипа на БАИ, на всички които са съпричастни  по отношение на инвестиционния процес. Благодаря Ви много за това,че имате куража и смелостта да превърнете  България  в едно  по-добро място за бизнес, за живот и за бъдещето поколение. За мен лидерството минава  през иновации и инвестиции. Всъщност виждам Вас, като една визуализирана дефиниция на лидерство. Лидерство на България в ЕС по отношение на иновациите и искрено се радвам, че Вие продължавате да инвестирате в България“, с тези думи изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев приветства присъстващите гости на официалната церемония.

В срока за номинации  бяха получени  над  60 кандидатури от компании във всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини.  След дискусии и оценка по обективна методика до финала на конкурса достигнаха 16 компании, реализирали инвестиционни проекти през 2016 година.

Премиерът проф. Огнян Герджиков връчи голямата награда за „Инвеститор на годината“ 2016 на “Сенсата Технолоджис България”  ЕООД на Николае-Даниел Виашу,оперативен мениджър на компанията.

Статуетката „Златен бик“, изработена от скулптора Сейфетин Шекеров, получиха още:

„ОСРАМ“ ЕООД, "Интегрейтид микроелектроникс България ЕООД,Луфтханза Техник София“ ООД съвместно с „България Ер Меинтананс“ ЕАД и „Теклас-България“ ЕАД.

Инвестиция в иновативен бизнес – „Теклас-България“ ЕАД

В гр. Кърджали, открива трети пореден завод.

На българския пазар е от 2006 година.

Общ размер на инвестицията над 140 млн лв. През 2017 година предстоят нови инвестиции в Кърджали и Крумовград.

Нови работни места: над 500,общ брой работни места 1900,до 2020 г. ще достигнат 2500.

Производство на каучукови водни съединения и пластмасови изделия за гигантите в автомобилната индустрия- General Motors, Volkswagen, Volvo, Bmw, Mercedes,Renault

Реализира продукция в цял свят.

Връчващ наградата: Деница Златева, Зам.- министър председател по подготовката на българското председателство на ЕС.

Получаващ наградата: Георги Георгиев, пълномощник на изпълнителния директор

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Последни новини