Д-р Тодор Черкезов отново оглави БЧК – Кърджали

Изображение 1 от 6

    Новият стар председател на Областната организация на БЧК - Кърджали  е д-р Тодор Черкезов. Той бе преизбран на този пост на проведеното вчера отчетно-изборно събрание на областната структура. Съставът на новия Областен съвет на БЧК е от 11 души. За заместник на д-р Черкезов за следващия програмен период бе избран инж. Кузман Димов. В новия областен съвет влизат още Боян Карамфилов (Кърджали), Ваня Петрова (Момчилград), д-р Диана Георгиева (Кърджали), Димитър Манчев (Кирково), Мехмед Алиев (Ардино, Емине Сали (Джебел), Мелиха Байрям (Крумовград), Свилена Янчина (Кърджали) и д-р Соня Райчева (Кърджали). За председател на Областната Контролна комисия бе избрана Маргарита Пачилова.

    В залата на Бизнесинкубатора Областната организация на БЧК- Кърджали проведe своето отчетно-изборно събрание. Председателят на организацията доц. д-р Тодор Черкезов отчете четиригодишния  период за дейността на червенокръстците . Избрани бяха ръководните органи на организацията за периода до 2020 г.

    Гости на форума бяха д-р Славита Джамбазова,  зам.- генерален директор на Секретариата на НС на БЧК, общественият посредник на Кърджали Расим Муса. Тук бяха още представители на държавната и местната власт, на различни организации и партньори.

    Д-р Славита Джамбазова определи дейността на областната организация като отлична, като пример за всички червенокръстки организации в страната.

    В Кърджалийска област са  изградени 7 общински организации на БЧК, които обединяват 66 дружества с 3138 членове. Ръстът на членовете на БЧК от началото на отчетния мандат е 14,18 %,  а достигнатият процент на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е вече 2,07 – средният  за структурите в страната. Отчита се и нарасналия  капацитет на общинските ръководства на БЧК в Ардино, Крумовград и Момчилград. Към настоящия момент доброволците на БЧК в областта са 249, а на БМЧК -  117, общо  за отчетния четиригодишен период  те са отработили близо 20 000 часа безвъзмезден труд.

    Дейността на доброволния Екип 254, управлението на социалната услуга Дом за стари хора и „Хоспис Червен кръст“, подкрепата на Община Кърджали и реалния принос, които те имат за решаване на проблемите на възрастните хора от общината и областта, са емблематични за областната организация и опитът им е уникален в системата на националното дружество.

    Фондонабирателните кампании на доброволците са с резултат  24 333,70 лева, с които са подпомогнати през четирите години възрастни самотни хора и деца в риск.

    В направлението „Мениджмънт на бедствията“ акцентът се постави на реалните действия, които ОблС на БЧК е предприел по време на бедствените ситуации в Кърджалийска област през 2013 и 2015 година и постиженията, които Младежкият авариен екип показва на областно и национално ниво.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини