Персонални космически кораби до 2039 г.

Рентгеновото зрение, което позволява да се гледа през стени, и пелерината на Хари Потър, която го прави невидим за околните хора, след 30 години ще станат нещо обикновено, твърдят британските вестници "Дейли мейл" и "Дейли телеграф", като цитират сп. "Ню сайънтист".
Британското списание е класирало десетте устройства, които могат да станат реалност до 2039 г.

Списъкът е изготвен в чест на 30-годишнината от първата мобилна телефонна мрежа, създадена в Токио през 1979 г.

Учените изтъкват, че широкоизползваните днес плеъри iPod, мобилните телефони и глобалната мрежа интернет преди 30 години изглеждаха също толкова невероятни, колкото и способността на хората да се катерят по стените като Спайдърмен.

На първо място в списъка на "Ню сайънтист" е рентгеновото зрение през бариери, което може да стане реалност в резултат на британско изследване върху ултразвука или радиовълните.

На второ място е пелерината на Хари Потър. Вече има разработки в САЩ и Китай.

Тяхната цел е да се открият материали, които заблуждават човешкото око, като изкривяват светлината и видимите й честоти.

На трета позиция е машина за лекуване на тялото, която се държи в ръка. Американски учени разработват ултразвукова технология, която може да доведе до ръчното устройство за лекуване, с което д-р Маккой от "Стар трек" открива и лекува вътрешни травми.

Четвърто място в класацията заемат материали "Спайдърмен" за ръкавици и обувки.

Бъдещи материали, основани на особеностите на крайниците на геконите, може да се използват за изработване на ръкавици и обувки, с които хората ще се прилепят към стените и ще се изкачват по тях.
На пето място е зареждането на мобилните телефони с човешка енергия вместо с акумулаторни батерии.
Шести са реактивните двигатели, които Шон Конъри използва в четвъртия филм за агент 007 "Кълбовидна мълния".

На седма позиция са персонални космически кораби, на осма - изкуствени хриле за гмуркане.

Става въпрос за устройство, което произвежда кислород от водата. На девето място е машина за превод.

Тя представлява устройство като "Вавилонската рибка" в романа "Пътеводител на галактическия стопаджия", което може да превежда от един език на друг.

Американските бойци в Ирак вече използват компютърна програма, която превежда арабски фрази на английски език.

Сред идеите, които ще се превърнат от научна фантастика в реалност, са също телевизори, които възпроизвеждат мириса и звука на това, което показва телевизионната картина.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини