Опозицията критикува кметската програма за развитие на Кърджали,градоначалникът запази мълчание

Изображение 1 от 4

    Основната цел на общинската администрация е утвърждаването на Община Кърджали като съвременна европейска община с устойчива икономика. В тази насока са и мерките ,заложени в Програмата за устойчиво развитие 2015-2019 г. За отминалата 2016 г.тя е под наслов „Заедно за успеха на Кърджали“Отчетът за изминалата година бе приет на сесия на местния парламент днес с гласовете на ДПС.Съветниците от опозицията се въздържаха.

    В програмата са заложени редица мерки в няколко направления.Цели се подобряване на бизнес инфраструктурата и бизнес климата на територията на общината,подкрепа на развитието на туристическите обекти и атракции,подобряване на състоянието на пътната инфраструктура и градска среда,развитие на общинската транспортна система,инвестиране в образование,култура,социални и младежки дейности и спорт,подобряване на достъпа до социални услуги и др.

    В отчетът за 2016 г. е отбелязано , че ще се ползват европейските програми за периода 2014-2020 г. Има добър начален старт с предишния мандат, който прави успешен и новия кметски мандат, пише още в отчета.

    Общо 9 от 11 постоянни комисии одобриха документа.Две се въздържаха.Това са по бюджет и финанси и по здравеопазване.

    Общинският съветник от Нова република Радослав Милев заяви от трибуната на местния парламент,че не вижда повече от 10 процента изпълнение на програмата „Заедно за успеха на Кърджали“.Според него не са видими обектите, за които са предвидени 21 млн.лева.Милев посочи,че програмата е от 43 страници и те буквално са преповторени в отчета на градоначалника инж.Хасан Азис.Милев даде за пример Енчец,където местни жители събрали собствени средства за да изкърпят дупките към зоната за отдих.

    Общинската съветничка от ПП ГЕРБ д-р Йорданка Господинова го подкрепи,като посочи,че не вижда в отчета конкретна финансова рамка.

    Кметът инж.Хасан Азис се въздържа да отговаря на опозицията.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини