Международен ден на доброто събра кърджалийци от различни поколения

    Международен ден на доброто събра във Военния клуб кърджалийци от различни поколения.С празнична поетично-музикална програма те отбелязаха чествания по идея на световни благотворителни организации Ден на спонтанните актове на доброта-17 февруари.Денят се отбелязва в цял свят,като безкористна инициатива,в която участниците не чакат награди и са мили и добри.

    В Кърджали Международният ден на доброто бе отбелязан по инициатива на Военния клуб и на Съюза на ветераните от войните с активното участие на Спортно-интелектуален клуб „Ахрида”и литературния кръг към него.Партньор е Професионалната гимназия по икономика.Включи се и движение „Ръка за помощ” от СУ”П.Р.Славейков” и деца от СУ”Св.Климент Охридски”.

    На тържеството пя вокална група „Ахрида” към читалище „Обединение 1913”.Автори от литературния кръг рецитираха стихове за доброто.Учениците оставиха лични автографи на специални бланки.

     Отбелязването на международния ден мина под мотото „Да на доброто”.Той бе предшестван от широка дискусия във Фейсбук.Бяха публикувани есета,стихове,коментари.Включиха се автори от Кърджали, Варна, Габрово, Силистра, Момчилград, Крумовград,Джебел.От 1 до 15 февруари са публикувани 12 писмени материала,прегледани са от 680 читатели.Материали са получени и по пощата.

    Всички публикации ще бъдат огледани и ще се издадат в томче.То ще е второ поред със материали за доброто,което литературния кръг издава.

       Коментираме различни проекции на доброто :от отношението към бежанците,както и към  нашите сънародници,принудени да ровят в кофите за смет.Искаме да ангажираме младите хора с благородни каузи.Направихме анкета сред 40 деца в ОУ”Васил Левски”,сподели Недялка Стоянова,която води литературния кръг.Тя каза,че дискусията остава открита за деца от втори клас до възрастни граждани.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини