Минималната заплата у нас 9 пъти по-ниска от тази в Люксембург. Преглед на печата

Доходи. 

"Труд":

Минималната заплата у нас 9 пъти по-ниска от тази в Люксембург

Социалноикономическото разделение между Източна и Западна Европа остава, показват данните за минимална месечната работна заплата, публикувани от Евростат. България остава на дъното на класацията, а на чело е Люксембург, където минималната заплата е най-висока в Европейския съюз.

Традиционното изследване включва 22 от общо 28 членки на ЕС, където със закон са въведени прагове за минималната работна заплата.

Към 1 януари 2017 г. в България тя е 9 пъти по-ниска от тази в най-богатия Люксембург - 235 евро срещу 1999 евро месечно.

На предпоследно място традиционно е Румъния, където минималната заплата е с 40 евро по-висока от българската.

Управление. 

"Труд":

Премиерът Герджиков: Имам нагласата да управлявам до 27 април

"Извънредните избори при всички случаи ще бъдат обжалвани, а иначе аз имам нагласата да управлявам до 27 април". Това заяви Огнян Герджиков в санданското село Хърсово където заряза лозята и доведе десетина посланици на винен празник.

Между дегустациите на вино и замезването премиерът уважи медиите да говори с тях и с тънкото си чувство на хумор каза: "Вие изчакахте да пия десет чаши вино и тогава ме разпънахте на разпит."

БСП. 

"Монитор":

Елена Йончева и Тома Томов оглавиха две от соцлистите

Журналистите Елена Йончева и Тома Томов оглавиха две от листите с кандидатите за червени депутати. Решението бе взето от ръководството на БСП в петък и прието официално от Националния съвет на партията. "Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, 60% са опитните парламентаристи", заяви в началото на пленума днес лидерът на Столетницата Корнелия Нинова. Само допреди два дни Йончева бе прессекретар на президента Румен Радев, но бе освободена от поста по негово желание именно заради впускането й в политиката. Тя ще води кандидатдепутатския списък на левицата в Хасково. Тя ще оглави соцлистата в Хасково.

Екшън. 

"Сега":

Отстраниха пловдивски полицай, шофирал пиян

Полицейски служител бе отстранен от длъжност, след като беше засечен да шофира пиян. Към 03.00 часа през нощта на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в Раковски, съобщи Дарик.

Според първоначалните данни, 56-годишният полицейски служител, който шофирал лекия си автомобил след употреба на алкохол, предприел проверка на 19-годишна шофьорка, спряла на знак стоп на кръстовището. Започнал да отправя заплахи и обиди към нея и още двама младежи.

Пристигналият на място полицейски екип отвел всички участници в случката в районното управление за изясняване на обстоятелствата. Служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му. Задържан е за срок от 24 часа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини