"Любовен гуру" със 7 номинации за антинаградите "Златни малинки"

Комедията на Майк Майерс "Любовен гуру" е със седем номинации за антинаградите на Холивуд "Златни малинки", които се присъждат за най-слабите постижения в киното през 2008 година, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Лентата на режисьора Марко Шнабел ще се състезава в категорията най-лош филм, а за антинаградата най-слаба актьорска игра ще се борят звездите от лентата Майк Майерс, Джесика Алба, Върн Тройер и носителят на "Оскар" за "Ганди" Бен Кингсли.

В категорията най-лош филм са номинирани още "Катастрофален филм", "Запознай се със спартанците", "Явлението", "В името на краля" и "Красивата и грозната" - романтична комедия с Парис Хилтън.

Самата Парис Хилтън е с три номинации за антиотличията - най-лоша актриса и най-лоша екранна двойка заедно с партньорката си в "The Hottie & the Nottie", а също най-лоша актриса в поддържащ роля за "Репо! Генетичната опера".

Еди Мърфи, който миналата година спечели три антинагради, сега е с две номинации - за най-лош актьор и за най-слаба екранна двойка (Еди Мърфи и Еди Мърфи), за двата образа, в които се превъплъщава във фантастичната комедия "Запознай се с Дейв".

Камерън Диас също е с две номинации за "Златни малинки" - като най-лоша актриса и най-лоша екранна двойка с партньора си Ащън Къчър за любовния филм "Да си остане във Вегас".

Заедно с Бен Кингсли, носителят на "Оскар" Ал Пачино е номиниран за най-лош актьор за участието си в трилърите "88 минути" и "Справедливо убийство".

Звездите на римейка "Жените" - Анет Бенинг, Ева Мендес, Дебра Месинг, Джейда Пинкет Смит и Мег Райън си поделят номинация за най-лоша актриса. Към тях се присъединяват Джесика Алба, Камерън Диас и Парис Хилтън, които също ще се състезават за антиотличията в категорията. Тук трябва да бъде причислена и Кейт Хъдсън за ужасната си игра в два филма.

При актьорите за антинаградата "Златни малинки" са номинирани Ал Пачино, Майк Майерс, Еди Мърфи, Лари Кейбъл Гай (за "Глупава защита"), а също Марк Уолбърг за "Явлението" и за "Макс Пейн".

Уве Бол, който прави екшъни и филми на ужасите, е с три номинации за "Златни малинки" за 2008 година, сред които за режисьор за работата си по лентата "В името на краля". Уве Бол е номиниран също за антинаградата за цялостно постижение.

Наградите "Златни малинки" ще бъдат връчени на 21 февруари, в навечерието на раздаването на "Оскар"-ите. Те се присъждат от 1981 г. от фондацията "Златна малинка" на Джон Уилсън, който определя себе си като "циник и киноманиак".

Номинираните за "Златни малинки" тази година са били избирани сред 537 ленти, излезли на екран в САЩ и Канада в периода 1 януари - 31 декември 2008 година и въртени по кината на Лос Анджелис и Ню Йорк поне една седмица.

На носителите на антинаградатите се връчва малинка, направена от пластмаса и покрита със златна боя от спрей. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента.

Най-много награди "Златни малинки" в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун. Той е получавал антиотличията 10 пъти. А номинациите му са 30. От звездите лично е взела антинаградата си "Златни малинки" единствено Холи Бери. Тя е пристигнала на церемонията с наградата си "Оскар" в ръка.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини