Турски кмет: Външни сили с кораби са виновни за трусовете

Земетресенията в турския окръг Чанаккале може да са организирани от тъмни външни сили, заяви кметът на Анкара Мелих Гьокчек, цитиран от "Хюриет".

Тези сили целели да разрушат икономиката на Турция с "изкуствено земетресение" близо до Истанбул, предаде БТА. 

"Днес (т.е вчера) сериозно земетресение стана в Чанаккале. Аз проверих и установих, че има кораб, който извършва сеизмични проучвания наблизо", заяви Гьокчек в Туитър.

"Какво търси този кораб и на коя страна принадлежи трябва да бъде установено незабавноБезпокоя се за потенциално земетресение, което може да възникне изкуствено. Това определено трябва да бъде разследвано и съобщено на обществеността", добави столичният кмет.

Всички подводници и кораби да бъдат наблюдавани

Той също така предупреди за кораби в Мраморно море, призовавайки за пълен контрол над дейността им, за да се избегнат "потенциални заплахи".

"Ударът, насочен към Турция сега, има за цел да я срине икономически със земетресение близо до Истанбул. Някои може да ми се присмеят, но аз съм обезпокоен от това. Всички подводници и кораби с голямо оборудване край Истанбул, Мраморно море и Чанаккале трябва да бъдат наблюдавани", добави Гьокчек.

Западният окръг Чанаккале беше разтърсен от три земетресения през последните два дни с магнитуд 5,3 и 5,2. Те причиниха само щети на сгради.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини