23 °C

Намаляват болните от грип в Кърджали

Намаляват болните от грип в страната, включително и в Кърджали.  Нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания е по-ниско през последната седмица на януари  -  107 на 10 000 души, 123 са били те за предходната седмица. Това са данните на Националния център по заразни и паразитни болести сред наблюдаваните общо над 380 хиляди души. 250 болни от грип на 10 хиляди е границата, при която регионалните здравни инспекции обябяват епидемия. 
В Кърджали регистрираните случаи са 120 на 10 000 души, като нивото се запазва непроменено през последните две седмици заяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. " Пикови нива не се очакват и няма да има втора вълна на грипния вирус", допълни още д-р Виктор Кирчев

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
23 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
23 окт 2019
Последни новини