Доброволци „спасиха“ пострадали от сградата на Община Черноочене

Изображение 1 от 2

    Точно в 13,30 часа в понеделник сигнал за пожар стана причина специализирани автомобили на пожарната, полицията и Бърза помощ с пуснати сирени да пристигнат до сградата на общинска администрация в Черноочене. Случилото беше тренировка, чиято цел беше шестимата членове от новосформираното доброволно формирование към Община Черноочене да преминат практическо обучение за спасяване на пострадали при пожар.

    Двама „обгазени“ в пожара бяха изведени от екипите, а един с помощта на вишка на пожарната кола. Всички служители също бяха изведени от сградата по евакуационен план. Занятието се водеше от гл. инспектор Иван Стефанов – Началник РС „ПБЗН“ – Кърджали.

    Кметът на Община Черноочене Айдън Осман заяви, че целта на обучението е доброволците да се запознаят с основните характеристики на стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

    Кметът поздрави екипа от доброволци за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. На практическото обучение в Черноочене присъства комисар Сергей Заимов Директор на Регионална дирекция „ПБЗН“ град Кърджали. Той заяви, че службата ще разчита много на доброволците, на поетия от тях  ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.

    Доброволното формирование в Черноочене е създадено с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях. Финансирането й е осигурено от държавния бюджет.

    За добрата подготовка на доброволците, участниците в него са поставени в реални ситуации от службите „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини