Гришо: След мача с Надал спах два часа!

Ракета №1 на България Григор Димитров даде обширно интервю, в което говори за всички актуални теми – трудния му път, за полуфиналния мач с Рафаел Надал в Мелбърн, за Никол Шерцингер, както и за участието си на Sofia Open.

"Не искам да се занимавам с неща, които вече са минали. Сега целите ми са съвсем различни, не е "Купа Дейвис". На този етап може да се направят някои жертви, върша си работата. Щом имам български паспорт, нося герба на телефона си, няма какво да показвам. Имам приоритети, които са ми важни, вече съм доказвал, че съм патриот", заяви Гришо.

Той коментира и представянето си през миналата година, като призна, че това е бил най-трудният период в кариерата му. "Имаше моменти, в които не можех да се събера, да се фокусирам и да тренирам по начина, който е печеливш. Нямах и треньор. По средата на миналата година психически беше по-тежко за мен, отколкото физически. Тръпката към спорта няма как да се изгуби. Каквото и да става извън корта, едно от най-добрите места за мен винаги е било вътре в корта", продължи Григор в интервюто си за Нова телевизия.

Той се върна и към драматичния полуфинал с Рафаел Надал от Australian Open. Испанецът спечели с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6 в епична битка, с което лиши българина от първи финал на Голям шлем в кариерата му.

"Мачът с Надал го играх може би 20-30 пъти в главата си. Беше много тежка вечер. Обадих се на майка ми и баща ми, говорих с тях. Мислех какво съм сбъркал, какво лошо съм направил. Играх както трябваше, използвах важните моменти, но просто нямах късмет. Беше чудесно, че издържах пет сета, че продължих да вярвам в себе си. Просто усетих, че заслужавам мача. Но загубих, има само един шампион. След срещата спах два часа", спомни си Димитров.

После той отново заяви, че голямата му цел е триумф в турнир от големи шлем, говори и за треньора си Дани Валверду. "С Дани химията ни беше много добра от самото начало. Разбираме се отлично. Турнир от Големия шлем винаги е бил в радара ми. Винаги съм искал да спечеля такъв форум. Няколко пъти вече бях близо, така че продължавам в същия дух", каза още Гришо.

Григор не пропусна да засегне темата и за приятелката си Никол Шерцингер. Гришо разкри, че в момента тя почива и най-вероятно ще разгледа църквите в София. Ако остане време, №13 в света ще заведе поп звездата в родния си град Хасково. "Никол се разбира отлично с майка ми", завърши Димитров. 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини