Ангел Коджаманов се оттегли от ръководството на АБВ в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Нов председател избра структурата на ПП АБВ в Кърджали на проведеното общо събрание вчера. Ръководството пое Павел Кралев след като досегашният председател Ангел Коджаманов се оттегли. Това не е отстъпление на г-н Коджаманов, а да се приема като приемственост, като пускане на нов играч, с нови идеи и политики на местно ниво, който да доразвива структурата. Това коментира Марин Киров, заместник-председател на ПП АБВ, който беше гост на събранието. Промяната в АБВ в никакъв случай не означава, че старите отиват на резервната скамейка. Просто се дава път на нови лица. Ние разчитаме изключително много, както на старото ръководство, така и по места на личности като г-н Коджаманов, който е политик от национално значение, категоричен беше Киров.

    Оттеглянето си Коджаманов обясни с близо 28-годишно участие в политиката и необходимост ръководното място да бъде отстъпено на млади хора. Човек, който се занимава с политика трябва да има усет за времето и за чуваемостта в обществото, поясни Коджаманов. Още при създаването на партията имахме разбирането с президента Първанов и другите колеги, с организационния си и политически опит да изградим темелите на партията по места и в един момент да направим крачка встрани, не назад, за да дадем възможност на младите да продължат развитието, допълни той.

    За мен тази номинация е изключително голяма отговорност, каза новоизбраният председател Павел Кралев. Той обеща плавен преход в управлението на структурата с надграждане на постигнатото до сега колкото и да е трудно това при високите стандарти, поставени от досегашния председател. Новият общински лидер  поиска кредит на доверие от членовете на партията и представи първите си две цели - постигане на удовлетворяващи резултати на предстоящите избори и възможност партийните членове да генерират идеи, които да бъдат използвани за развитието на държавността в България.

    На предстоящите предсрочни парламентарни избори АБВ ще се опита да направи алтернативен център в лявото пространство, заради което не случайно работи с "Движение 21", каза пред журналисти заместник-председателят на ПП АБВ Марин Киров. Той коментира също, че пред новата формация „Коалиция АБВ – Движение 21“ не стои въпроса дали ще прескочат 4-процентната бариера за влизане в Парламента, а дали участва в НС с 12, 15 или повече народни представители. Киров припомни, че на отминалите президентски избори за двете политически сили са гласували общо над 210 хиляди избиратели и подчерта, че президентските избори са мажоритарни, но този път конюнктурата е изстискала твърдия електорат от партиите. "Така, че нямаме никакво съмнение за преодоляване на 4-процентната бариера", каза Марин Киров. Според него, новото ляво обединение ще повлече доста симпатизанти, а основание за твърдението му дават пълните зали и ентусиазираните хора при обиколката му из страната преди предизборната кампания. Както искате го приемете, но само за няколкото дни от конгреса на АБВ до днес имаме нови 560 членове, съобщи Киров. На въпрос за отношенията със социалистите Киров каза, че „за БСП може да се говори след изборите в зависимост от това с какво представителство ще сме, какви политики ще следваме. На този етап имаме едно непреодолимо различие. БСП отстъпиха от своята кауза за плоския данък. Те предизборно твърдяха, че ще го отменят, но сега са променили становището си.“ Позицията на ПП АБВ е, че плоският данък, не корпоративния, а подоходното облагане, трябва да бъде премахнат, да се въведе необлагаем минимум и прогресивна скала за по-високите доходи. Относно взаимоотношения на ПП АБВ с ДПС Киров коментира, че едва ли е възможна предизборна и следизборна коалиция с ДПС. „Другите формации казват никога с ДПС, но е факт, че и ГЕРБ и БСП разчитат на тях в пленарна зала. Факт е, че през последната година голяма част от решенията на мандатоносителят ГЕРБ минават с подкрепата на ДПС. Конкретно за нас на този етап не стои въпроса за партньорство с ДПС, но ние имаме възможност за едни доста толерантни, чисти отношения с тях“, допълни зам.-председателят.

    АБВ и БСП не са насрещните ленти на магистралата. Те са двете платна в едната посока. Въпрос на избор е кой в кое платно ще се позиционира и въпрос на идеи, концепции, на гледни точки коя от двете формации ще се движи на по-висока скорост, посочи позицията си Павел Кралев. На местно ниво не виждам нещо, което да е притеснително във взаимоотношенията на двете формации, отговори той на журналистически въпрос за отношенията с ДПС.

    Когато става въпрос за каузи, важни за всички хора ПП АБВ е готова да седне на масата за преговори и да разговаря с всички политически сили, щом е за благото на хората. АБВ никога не си е поставяла за цел да „краде“ избиратели от когото и да било. Ние имаме наши идеи, които представяме пред обществото и който ги припознае вратата към АБВ е отворена, заключи Кралев.

    ВИЗИТКА:

    Павел Кралев е роден през 1971 г. в гр. Кърджали. Възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев“, която завършва през 1990 г. с немски език. От 1996 г. е магистър по право, след като завършва ПУ „Паисий Хилендарски“. От 1996 г. адвокат в Софийска адвокатска колегия. Бил е Адвокат по административно и гражданско право, на корпоративни клиенти – “Росексим – ДЗИ” ЕАД, “Терем” ЕАД, “Доктор Йоткер България” АД и др. От 2009 г. до момента управител и собственик на “Полтекс ЕООД” – София, търговско дружество, с дейност продажба на нови автомобили, управление на инвестиционни проекти,  управление на дилърски центрове, лизинговане , строителство на собствени активи.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини