За 5 години община Кърджали подпомогна 46 семейства с репродуктивни проблеми

Общо 46 семейства с репродуктивни проблеми са подпомогнати с по 2 хиляди лева от Община Кърджали, в следствие на което на 4 от тях са се родили 5 дечица или говорим за близо 10 процента успеваемост на тази благородна инициатива, родила се през 2012 година. Двойна е била радостта на едно от семействата, където на бял свят са се появили близнаци. Това съобщи в интервю за Общинско радио Кърджали заместник-кметът по хуманитарните въпроси Веселина Тихомирова. 
Автор на идеята за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми е д-р Марин Мухтаров, който през 2012 година е в Общинския съвет в качеството си на независим общински съветник. 
Същата година са подпомогнати 6 семейства, пак толкова са те през 2013 година. През следващите три години се увеличава бройката на подпомогнатите двойки като през 2014-та те са 10, през 2015-та – 11, а през 2016 до месец юли по две хиляди лева са получили 13 семейства. 
Интересът към програмата на община Кърджали не стихва и след тази дата. От август до края на 2016 година в общинската администрация са постъпили още 5 молби. А през тази – 2017-а, още 5. 
Темата за финансиране на програмата за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Кърджали бе коментирана и на последното заседание на местния парламент. В отговор на питане от председателката на Постоянната комисия по здравеопазване, социална и демографска политика д-р Йорданка Господинова, кметът инж. Хасан Азис заяви, че средства по програмата ще има и нито едно семейство, което отговаря на изискванията на правилника няма да бъде отхвърлено. При изчерпване на заложените 24 хиляди лева за програмата, ще се търси възможност за актуализиране на бюджета, каза кметът инж. Хасан Азис. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини