1127 нуждаещи се граждани от Ардинско ще получават хранителни помощи от Европейския съюз

Изображение 1 от 4

    Днес започна зареждането на Временния  пункт на БЧК  за  поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 1127 нуждаещи се граждани от територията на община Ардино, който се намира в бившата сграда на БКС. Помощта е от хранителната програма на Европейския съюз. 

    Всички нуждаещи се, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

    „Днес дойдоха хранителните пакети за бенефициентите от град Ардино и околните села Правдолюб, Кроячево и Дедино. Очакваме другата седмица да пристигнат и помощите за нуждаещите се хора от района на Бял извор, Падина, Жълтуша, Еньовче, Седларци, Стояново и района на Далджа, а по-следващата седмица за социално слабите лица от микрорайон Млечино и Боровица”, уточни Ахмед Алиев, отговорник на временния пункт в Ардино и допълни че  всеки, който има право на помощта, я получава срещу подпис и документ за самоличност. Раздаването на храни от първия транш ще продължи до 20 март 2017 година.

    Едновременно с раздаването на хранителните пакети БЧК ще прилага и съпътстващи мерки, информирайки правоимащите лица за балансиран режим на хранене, мерки за безопасност при кризисна ситуация, управление на семейния бюджет и възможностите, които предоставя Европейския социален фонд, чрез 4 вида листовки, индивидуално и групово консултиране.

    Повече информация можете да прочетете на сайта на ОС на БЧК – Кърджали http://www.kardjali-redcross.com

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини