Община Ардино със златен приз за „Перспективна туристическа дестинация”

Община Ардино ще бъде удостоен със „Златен приз” за „Перспективна туристическа дестинация”. Това съобщи кметът Ресми Мурад. Престижното отличие ще бъде връчено на 16 февруари в София за 13-ти път по време на 34-та Международна туристическа борса „Ваканция” и СПА експо” традиционните „Златни призове” за 2016 г. на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България.

На територията на община Ардино са запазени материални следи от древни епохи и култури. Южно от Ардино по протежение на стария античен път могат да се видят загадъчните „Орлови скали” – стотина отвесни каменни ниши с култуво предназначение, издълбани на недостъпно място по времето на траките. Орловите скали са предизвикателство за любителите на пешеходния туризъм и за фото снимки.

Символът на Ардино Дяволския мост е сред най-впечатляващите архитектурни шедьоври у нас, построен в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим първи. До него водят асфалтиран път и туристическа екопътека, а за търсачите на силни усещения се организира тур с велосипеди. Бреговата ивица е идеална за пикник, плаж и риболов.

Туристическият комплекс „Белите брези” е естествен резерват на белокора бреза, подходящ за лечение на белодробни и алергични заболявания. Обявен е за курорт с национално значение.

На територията на община Ардино се намират още средновековните крепости „Кривус”, „Калето” и „Патмос”. А в землището на Любино, между Давидовска река  и река „Арда” се намира природната забележителност „Хладилника”.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини