АБВ алармира за четири скандални обществени поръчки в МВР

Четири скандални обществени поръчки в МВР извадиха от АБВ. Възложител е административният секретар на ведомството Бойко Славчев.

Поръчките касаят ТЕТРА радио терминали, информира на брифинг Светослав Белемезов. Според проекта трябва да се изгради комуникационната система между България, Македония, Сърбия и Турция.

Белемезов вижда и създаването на излишна диаметралност. Изключва се Министерство на отбраната, което съвместно пази границите с МВР. Сроковете за поръчката били твърде кратки.

Няма достатъчно прозрачност, притеснен е Белемезов. Поръчката може да обхване проекти за 10 милиона лева. Друга е за 28 милиона лева, следващите са за около 3 милиона лева.

Светослав Белемезов заподозря и предварителна уговорка кой да спечели поръчката. Няма изисквания към икономическото и финансово състояние на участниците в поръчките.

Колко подобни поръчки са минали по този начин, питат от АБВ. Те искат да се срещнат със служебния вътрешен министър. Ако трябвало да се организира среща между Пламен Узунов и предшественика му Румяна Бъчварова. Ако трябва да се спре поръчката и тя да се коригира.

Доколко българският бизнес има достъп до тези поръчки, попита още Светослав Белемезов.

АБВ не участва в безпринципни коалиции, коментира политическото бъдеще на формацията заместник-председателят доц. Христо Михайлов. Търсел се ляво-центристки патриотичен формат за участие на предсрочния вот.

Знае се, че се водят разговори с Татяна Дончева. Двете формации имат различия във връзка със санкциите срещу Русия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини