Бизнесмени продават фирмите си на социално слаби за да не плащат данъци на община Кърджали

Фирми правят опити да лъжат хазната като не плащат данъци.Собствениците им ги продават заедно с данъчните им задължения към община Кърджали на социално слаби и по този начин ощетяват бюджета.Това съобщи по време на общественото обсъждане на план-сметката за 2017 г.кметът на общината инж.Хасан Азис.

 Градоначалникът посочи,че фирми и граждани дължат на хазната 7 980 000 лева.Най-големи длъжници са ОЦК и „Орфей”.Въпреки обявяването им в несъстоятелност не сме се отказали да си търсим задълженията, подчерта инж.Хасан Азис.

Главният финансист Валентин Иванов съобщи,че през последните години събираемостта на данъците и таксите се е повишила.През миналата година тя е била 75% за данъка за автомобили и 78 % за недвижими имоти.Това е добро постижение,в сравнение със събираемостта в другите общини в страната, отбеляза Иванов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ ХУЙ
    3 -1
    10:06, 21 яну 2017
    "на калпав ... Космите му пречат" стара българска поговорка, която точно описва ситуацията. Нека г-н кмета да изкара кои са тези фирми. Да не се окаже, че те са свързани с неговото обкъжение. Тогава кавко правим?

Още новини

Последни новини