Комисия разпредели годишната държавна субсидия за читалищата от община Кърджали

Заседание на Комисията за разпределение на годишната държавна субсидия за читалищата в община Кърджали се проведе в залата на НЧ „Обединение”. В него участие взеха зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, експерти от отдел „Образование, култура и младежки дейности” и сектор счетоводство "Образование, култра и здравеопазване" към общинска администрация и 22-ма представители на читалища от общината.
„В правомощията на Комисията е да извърши разпределението на държавната субсидия, която е в размер на 321 200лв. за 2017 година и аз се надявам, че ще направим това по-най-добрият начин”, каза в началото на заседанието Тихомирова.
Читалищните секретари изказаха различни мнения при проведената дискусия, като в крайна сметка се обединиха около позицията средствата да бъдат разпределени на база щатове. Така от субсидията за един щат ще бъдат разпределени по 7 300 лева. За 26-те читалища от община Кърджали щатовете са 44, като само в седем от духовните средища щатните бройки са повече от една.
Читалищните секретари се обединиха и около идеята да бъде поискано дофинансиране от Община Кърджали за дейността им през 2017 година. Искането в писмен вариант бе входирано, след края на заседанието в общинска администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини