Екшън в селата на Кърджалийско,заради непочистени пътища медици газят преспи за да стигнат до пациенти

Непочистени пътища към малките населени места в областта затрудняват неимоверно работата на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали и поставя на изпитание неговите екипи.

В момента екип начело с Джевдет Шефкет с помощта на АТV на пожарната се опитва да стигне до село Чеганци до Костино.Там мъж е паднал и е има съмнение ,че е с инсулт.Преспите са от 1 метър и медиците не са успели да стигнат с линейката до селото.

Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали д-р Атанас Митков.Той сподели,че също в този час колегата му д-р Емил Щерев гази преспи за да стигне до мъж с ниско ниво на кръвна захар в с.Дедино,Ардинско.Първоначалната информация от общината е била,че пътят до селото е отворен.

Това не са изолирани случаи.Масово пътищата към малките населени места не са почистени.Това кара екипите ни да проявават себеотрицание,както по време на снежния ад преди две години. Вчера колегата Александър Зеиров гази в дълбокия сняг за да стигне до тригодишно дете с висока температура в село Загорски,до Бенковски.Оказало се,че два автомобила са закъсали,заради заринатия път и препречили пътя на линейката.

Има села които са за пример като Охлювец,където улиците са почистени,както и пътя до него,каза още д-р Атанас Митков.

Шефът на ЦСМП-Кърджали подчерта ,че добре работи с общинските кметове,кметовете на населени места и пожарната.Осигуряват се багери с гребла ,за да се достигне до пациенти.Въпреки това 2/3 от случаите в селата се обслужват с високопроходими автомобили УАЗ.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини