МВР и НАП тестват система за събирамест на глобите,слагат край на безнаказаността

Министерството на вътрешните работи и Националната агенция за приходите тестват система за връзка и събираемост на глобите на нарушителите на пътя. Скоро благодарение на онлайн връзката ще се сложи край на безнаказаността на нарушителите,които поради давност не само,че не плащат санкциите ,но и системно извършват нарушения.Това сподели на брифинг в Кърджали главен комисар Христо Терзийски,шеф на Главна дирекция „Национална полиция“ в отговор на въпрос на Кърджали бг вести.Той каза още,че проблемът е особено важен за Кърджалийска област, поради увеличения трафик за ГКПП Маказа и зачестилите нарушения. Ще въоръжим Областната дирекция с нови автомобили и мобилни средства за ефективни действия срещу нарушителите,сподели главен комисар Терзийски.

Той също така припомни ,че на 21 януари влизат в сила рестриктивни мерки в закона срещу употреба на алкохол,наркотици и превишена скорост.

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова,която бе на среща с ръководството на МВР в Кърджали сподели,че дирекцията ще получи 8 нови автомобила.Те ще са от първите 278, които министерството ще закупи и ще бъдат доставени до 2 месеца.Бъчварова каза още,че предстоят конкурси за нови служители.Опуснати са 6 допълнителни щата за областта.

Министър Бъчварова подчерта че Кърджалийска област е с най-ниска престъпност.Това не означава,че не трябва да работим.Освен автомобили ще снабдим дирекцията и с допълнително гориво.Очакваме резултати до месец,сподели министърът в оставка.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    петко
    1 0
    21:10, 19 яну 2017
    Много гуши на едно място.
Последни новини