Изнесени приемни организира в област Кърджали местната служба за съвети в земеделието

Общо 22 изнесени приемни по малките населени места на седемте общини от област Кърджали организира териториалният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Това посочиха от офиса и обясниха, че вече са проведени първите срещи със земеделски производители.
По време на приемните, всеки един производител има възможност на място да получи съвети в областта на земеделието, какви са възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и видовете схеми за подпомагане. Разясняват се и задължителните изисквания, които земеделците трябва да спазват при избиране на схемите за директни плащания.
От офиса на Националната служба за съвети в земеделието в Кърджали посочиха също, че организираните от тях изнесени приемни се провеждат за трета година и тази година ще продължат до 29 март. От там уточниха, че през 2016г. с безплатната консултантска помощ на екипа в Кърджали са разработени 133 проекта по подмярката за стартова помощ за развитие на малки стопанства на Програмата за развитие на селските райони.

Източник: bta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини