Френски природозащитници негодуват заради полицейско насилие в София

Френска неправителствена организация изпрати официално протестно писмо до българския премиер Сергей Станишев по повод побоя, нанасен от полицията на протестиращи за по-достоен живот граждани на страната, съобщи сайтът kafene.net.

Екологичната група "Франция - Рила" пише до Станишев, че той може да се гордее, че управлява държава със забележителна природа и със смели граждани готови да я защитават.

В същото време според авторите на писмото министър-председателят няма повод за гордост от това, че е позволил на полицията да бие протестиращите.

Според подписалия писмото председател на френската група Давид Моран "като ce нараняват студенти, копнеещи за един демократичен и непокварен живот, се пренебрегва за пореден път най-елементарното човешко право, което се състои единствено в искането на достойни условия за живот".

"Вие сте неуморни в настоятелното молене за пари от Европа, ще чакаме с нетърпение деня в който ще бъдете така усърдни при спазването на законите и борбата с корупцията," се казва в посланието на природозащитниците.

Те призовават премиера Станишев да се намеси за опазването на сигурността на протестиращите, които се стремят към напредък при демократизацията.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини