Кметът Хасан Азис подписа договори за саниране на още 18 блока,освежават центъра

Кметът инж.Хасан Азис подписа договори за санирането на още 18 жилищни блока в центъра на Кърджали,което значително ще освежи облика му.Заявки са подали 19 сдружения на собственици,но на изискванията са отговаряли 18.Така общият брой на готвените за саниране блокове става 47.

Ще припомним,че вече има 29 многофамилни жилищни сгради за които са подписани тристранни договори между кмета,собствениците и Българската банка за развитие.Предстои процедура по подписване с банката и на новите 18 блока.

Всички многофамилни жилищни сгради ще се санират по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.Според общинските служители се очакват средства,които правителството е обещало.Подготовката на документите върви по график.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    1 -1
    09:42, 16 яну 2017
    Лесно е да подписваш , а налице нищо не е сеършено и постигнато , дори не е започнато ... Срамота! Димитровград е преобразен , а ние във Веселчане от две години чакаме и нищо ... Стадото мълчи , керванът си върви , но скоро кучетата ще започнат и да лаят!
  • 2
    Ан
    Анонимен
    1 -1
    09:46, 16 яну 2017
    Кмете, първите одобрени блокове не си започнал , тръгнал си нови да подписваш . Трябват ни избори!

Още новини

Последни новини