Средношколци от Ардино съобщават невярна информация за топлината в класните стаи

Учениците от 11-ти клас на СУ „Васил Левски” – Ардино твърдят, че текстът, който е публикуван в регионалните медии в материала „Ден първи след ваканцията – с качулки и шапки в час!” не е верен и не отговаря на истината. Средношколците от града под Белите брези уточниха, че снимката е споделена от тях в социалната мрежа „Фейсбук” без текст, след което, анонимно лице (предполага се, че е жител на Ардино)  е приготвил текст, който го е препратил към медиите. „Публикувана е невярна информация от наше име и остро осъждаме автора на тази фалшива новина”, заяви тийнейджърите от Ардино.

Днес в кърджалийски сайт се появи информация, че в първия ден след ваканцията в СУ „Васил Левски” учениците са били принудени да зъзнат в класните стаи. Всички стояли с дебели якета, шапки и качулки.

Припомняме, че на 12 януари кмета на общината Ресми Мурад инспектира на място при какви условия протича учебно-възпитателен процес в най-голямото училище на територията на общината - СУ „Васил Левски”. Заедно с директора на учебното заведение Аника Петрова, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и началника на отдел „Образование, култура и спорт” Бахар Реджебов, Ресми Мурад провери лично температурните стойности в класните стаи. Констатирано бе, че термометрите показват около 20 градуса, което отговаря на санитарните изисквания на РИОКОЗ.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини