Чудатият цигулар Ара Маликян с нов албум преди концерта си в София (видео)

Ексцентричният цигулар с ливански произход, арменски корени и испанско гражданство – Ара Маликян, пусна новия си, 25-ти пореден албум - „Невероятната история на една цигулка“ ("The Incredible Story of a Violin") и видеото към композицията "Ay Tikar Tikar"

Новият диск на виртуоза идва след 3 години на непрекъснати турнета, в които той събира материал, за да разкаже за вечното пътешествие с най-верния си спътник.

„В албума моят инструмент оживява и става онзи мистичен елемент, който вдъхновява - основният действащ герой в живота ми!“ - обяснява музикантът.

Новият албум на Маликян ще може да чуем и закупим съвсем скоро – на 28 февруари в Зала 1 на НДК. Билетите на цени от 40 до 100 лева са в продажба в системата на "Ивентим" и в Билетния център на НДК.

Обложката на „Невероятната история на една цигулка“.

Цигулка, родена в Модена и пропътувала до Ливан, за да попадне при тригодишния Ара, когото баща му - също цигулар, е научил да свири. В типичното си чувство за хумор Маликян споделя, че заедно извървяват "доста странна траектория" на разнообразни колаборации с други култури, музикални традиции и музиканти. От Паганини, през почти всички възможни жанрове – днес виртуозът се самоопределя не като изпълнител, а като посланик. И го доказва с това, че свири главозамайващо и класика като концерт майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид, и музиката на други култури - Близкия изток (арабска и еврейска), Централна Европа (цигански и Klezmer), Аржентина (танго) и Испания (фламенко).

Ара Маликян признава, че никога не композира с цел да запише нещо. Той предпочита да пуска видео от концерти и новият му клип към "Ay Tikar Tikar" е изпълнение на живо от последното му световно турне, преплитащо всичко от джаз до поп, от рок до фламенко.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини