В битка са 185 проекта за лого на председателството ни в ЕС

Вече 185 са участниците в конкурса за лого на българското председателство на Съвета на Евросъюза съюз през 2018-а, пише "Труд". 10 000 лева е залогът в битката.

Всекидневникът се позовава на Националния център по подготовката на председателството. В началото на тази седмица оттам бяха съобщили за 170 представени проекта.

Анализ на документите показва, че сред кандидадите има българи, живеещи в САЩ и Европа, както и чужденци, включително дизайнери от Виетнам и Уганда.

Приемането на документите приключи на 30 декември 2016 г. като до последния момент в националния център пристигаха пликове с проекти. Победителят ще бъде обявен до края на този месец.

След като конкурсът приключи, авторът на избраното лого ще бъде поканен в Центъра по подготовката и ще трябва да изработи т.нар. бранд бук (Brand book), т.е. документация как да се използва логото.

Възнаграждението на победителя - за знака, бранд бука и авторските права на логото, е 10 000 лева.

Страните членки на Европейския съюз се редуват като председатели на Съвета за по едно полугодие. От началото на 2017 тази престижна роля изпълнява Малта, която смени Словакия. Догодина е редът на България.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини