Вирус нападна МВР

Вирус е заразил част от компютърната система на МВР, съобщи на пресконференция в Благоевград вътрешният министър Михаил Миков. Най-сериозни били проблемите вчера по-обед, когато се наложило част от системата да спре. "Това е затруднило работата на паспортните служби и КАТ", уточни Миков и допълни, че подобен вирус има и в чужбина. Той е тръгнал от СДВР. "Отстраняването на проблема става бавно, тъй като се проверява компютър по компютър", уточни още министърът. Директорът на Главна дирекция „Гранична полиция" комисар Красимир Петров също се оплака, че част от ГКПП-та нямали компютърна връзка с централната система.
"Готов и отворен съм да разговарям с хора, които излязат от анонимност", каза междувременно Михаил Миков по повод информациите, че на 17 януари отново ще има полицейски протест. Той съобщи, че на тази дата поради служебни ангажименти няма да бъде в София.
Малко по-късно стана ясно, че Областна дирекция на МВР-София е получила двадесет компютърни конфигурации от народния представител Кирил Добрев. Компютрите ще бъдат разпределени на най-нуждаещите се районни управления в Софийска област и сектори в областната дирекция. Днес червеният депутат връчи официално техниката на директора на ОДМВР-София комисар Тодор Илиев.
Дарените компютри са купени със средства, отделени от личната заплата на депутата. На срещата с ръководството на областната дирекция Добрев заяви, че прави този жест в памет на баща си Николай Добрев, бивш министър на вътрешните работи. "Чувствам се лично свързан със служителите на МВР и с каузата, за която те работят - кауза, за която моят баща отдаде толкова много сили и енергия", обясни народният представител.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини